FAUSTO   3 comments

                                                                        Fausto!
Primul test este cu un card local si emu,pentru a furniza linii newcamd catre receptorul meu din retea.Am facut update la folderul key,in principal key.bin si key.xml ,dar se gasesc de toate pe Faustoforum.
In tab-ul Monitor dam „Load File” in dreptul ferestrei Keys File si alegem keys.bin .In tabul Keys le puteam vedea si chiar edita manual pe cele selectate in partea de jos a ferestrei,apoi cu butonul „Update” le salvam.

Deci avem incarcate cheile.Pentru a putea da linii mergem la tab-ul Server si in sub-tab-ul „Configuration” putem seta cele necesare pentru noul nostru server.Din Open deschidem de fapt fisierul FaustoServers.cfg de pe pc,unde e instalat Fausto (fisier care se poate edita si cu alt editor) iar aici putem crea serverul (serverele) dorite de noi pentru a da linii mai departe.Voi da un exemplu ca sa nu ma lungesc cu explicatii legate de toate protocoalele functionale,nu sunt multe dar newcamd este cel mai important.

Quote:
# sintaxa pentru server NEWCAMD
# N: IP PORT KEY-14 bytes lungime {CAID-4 byte lungime/PROVIDS-6 bytes lungime}
# exemplu:
N: 127.0.0.1 10000 0102030405060708091011121314 {0100/003315 003311}

Daca doriti sa dati linie catre o placa DVB pe PC-ul local atunci formatul liniei poate ramane asa,mai putin caid si provid care trebuie sa fie echivalent cu cele de la cheile,localul sau cardul virtual primit dintr-o linie cccam,gbox sau tot newcamd pe care vreti sa il dati mai departe prin aceasta linie (din cccam,gbox sau newcamd inca nu am testat personal).Daca vreti sa dati linie catre un IP intern sau chiar extern (prin deschiderea portului atat in firewall-ul pc-ului cat si in router) atunci trebuie pus IP-ul PC-ului local in loc de 127.0.0.1 (asta mi-a dat ceva batai de cap pana am aflat-o dintr-un tutorial video).
Pentru Newcamd mai avem nevoie de setarea userului si parolei:

Quote:
# sintaxa pentru Users Accounts
# necesara pentru servere: Newcamd, Camd33
# U: USERNAME PASSWORD
# exemplu:
U: dummy dummy

Pentru cei care nu au lucrat cu alte emu pe receptoare,pc,etc pana acum precizez ca # in fata oricarei linii face ca acea linie sa nu fie folosita practic de catre emu-ul nostru.Este o modalitate de a nu sterge de tot diverse linii sau de a adauga in aceste fisiere diverse explicatii care sa ne ramana acolo pentru mai tarziu.Pentru ca o linie sa fie folosita NU TREBUIE sa aiba # in fata.
In cazul meu am creat doua servere din start,pe doua porturi diferite:

Celelalte setari le puteti lasa asa cum sunt pentru inceput,apoi puteti sa mai lucrati la ele in momentul in care stiti la ce folosesc.

–––- Post added at 13:09 –––- Previous post was at 12:35 –––-

Dupa editarea datelor dam Save apoi in sub-tab-ul Manager dam Load si Start.In felul acesta serverele noastre pornesc.
Pe receptor am adaugat linie Newcamd in formatele cunoscute:
-CCcam

Quote:
N: 192.168.1.4 25000 dummy dummy 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14
N: 192.168.1.4 25001 dummy dummy 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14

-Mbox

Quote:
C: { 192.168.1.200 25000 dummy dummy 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 } { 10 }
C: { 192.168.1.200 25001 dummy dummy 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 } { 10 }

Linia cu portul 25000 este pentru cardul local (despre care vom discuta putin mai tarziu) iar cea cu 25001 pentru a deschide cu chei ce mai merge din caid 1801.
Porturile deschise in firewall la PC,restart la emu de pe receptor si ar trebui sa vedem receptorul ca si client in Fausto.

Daca punem receptorul pe un program care poate fi deschis din caid 1801 vom vedea atat in tabu-ul Monitor cat si in Traker daca serverul nostru raspunde cererilor.

Server N2 functional.Mai departe descoperiti voi,cei care stiu la ce poate duce asa ceva …. stiu.Nu vreau sa scriu mai multe pentru ca nu e bine si inca nici nu am testat cu linii din altceva pentru ca nu asta era scopul.
Puteti testa si DCW-uri cu succes,dar acolo sunt mai multe de explicat.
Urmeaza explicatiile legate de cardul local.

Cardul local vine pus intr-o interfata Phoenix pe portul serial al pc-ului.Daca este un card pentru care avem nevoie de anumite date,acestea trebuie trecute in Cards.ini (default ar fi in C:\Program Files\Fausto\EMU\Cards).Daca nu atunci cardul va merge din prima fara alte setari suplimentare,inafara de cea legata de port,daca e cazul.
Dupa ce am pus interfata si am alimentat-o,in Faustodeschidem tab-ul Cards si dam Connect.Daca totul e in regula vom vedea cardul nostru local.

Aici aveti si Caid,Provid pentru a le pune corect in sectiunea Server.In cazul meu deja serverul l-am setat (linia cu portul 25000) deci deja receptorul are acces la card.Butonam putin receptorul pe cateva programe si avem rezultatul dorit in aceleasi ferestre in care putem monitoriza cererile si raspunsul serverului nostru.

Ok,stiu ca raspunsul cardului nu este fenomenal,dar functioneaza foarte bine si stabil.
Cand mai am timp revin cu alte teste: client cccam si/sau un receptor Echosmart pe serial pentru a vedea optiunile care ni se deschid si in acest caz.
Stiu ca ramane aceeasi problema eterna: imposibilitatea de a fi si server cccam,doar client (idem pentru gbox de fapt),dar se poate compensa cu linii newcamd la schimb.

Continui cu partea de client,care pentru un cunoscator nu trebuie sa fie grea.Daca avem o linie newcamd,cccam,gbox,etc pe care dorim sa o folosim cu un receptor prin SSSP sau in orice alt scop,mergem la tab-ul Client si sub-tab-ul Configuration.Dam Open ca sa editam fisierul de configurare.Am facut test cu linie newcamd si cccam,dar voi scrie despre ultima care e putin mai complicata.

Quote:
# sintaxa pentru CCcam Client
# F: IP PORT WANTEMU USERNAME PASSWORD {CAID-4 byte lungime/PROVIDS-6 bytes lungime} [versiunea CCcam a serverului]
# WANTEMU=0 Disable CCCam Emu on sharing
# WANTEMU=1 Enable CCCam Emu on sharing
# [versiunea CCcam a serverului] optionala dar necesara pentru local home share, trebuie sa conrespunda cu versiunea serverului
# default: [2.1.1-2971] folosit la legaturi internet
# Versiunile de CCCam
# 2.1.3 3165
# 2.1.2 3094
# 2.1.1 2971
# 2.0.11 2892
# 2.0.9 2816
# 2.0.8 2699
# 2.1.4 3191
# exemplu:
# F: 127.0.0.1 9000 1 dummy dummy [2.1.2-3094]

WANTEMU se refera probabil la folosirea emu intern cccam,adica daca acesta sa functioneze si pe chei.
Am pus linia primita si am dat save.

Apoi la sub-tab-ul Manager dam Load si Start.Daca totul e in regula ar trebui sa se conecteze la server si sa apara „Runnig”,altfel ceva e gresit.

Gata,Fausto e client cccam,acum putem sa dam linie mai departe in alt protocol asa cum am scris deja mai sus sau sa ne legam pe serial de un receptor prin protocol SSSP.

Acum SSSP ar trebui sa fie simplu,odata setat in meniul receptorului acest protocol facem legatura intre pc si el cu un cablu serial null-modem si in Fausto e foarte simplu (odata ce am incarcat chei,avem deja un local pe un alt port serial sau avem o linie cccam sau gbox).
Mergem in tab-ul Serial,alegem protocolul serial folosit de receptorul nostru,com-portul si tot ce mai e necesar si dam Connect.

Bifam „Show Datas” ca sa vedem daca receptorul cere ecm in prima fereastra si in a doua daca Fausto raspunde.Normal ca acest raspuns vine doar daca aveti deja linie care sa deschide programul pe care e receptorul (sau chei/card local).
Cam atat despre sharing-ul pe serial,nu am cu ce sa testez personal dar mai atasez un fisier video luat de pe alt forum ca sa vedeti ce se intampla in Fausto cand reusiti conectarea cu receptorul.

Download: Fausto & Box RS232 Protocol (SSSP Video File Example).zip
Fausto poate fi setat sa porneasca automat ce dorim noi sa folosim.In Tab-ul Monitor facem click dreapta si la „Auto Functions” putem bifa ce dorim noi sa porneasca automat la pornirea lui Fausto: Client,Server,Reader,etc.

Daca mai punem si Fausto la Startup in Windows va fi totul setat astfel incat la fiecare pornire a pc-ului sa porneasca totul automat.
Cam atat despre ce am reusit eu sa testez,e interesant si sunt cateva optiuni care se pot folosi pentru cineva care are un pc si merge oricum incontinuu.Cateva idei:
-linie newcamd din chei pentru cei care folosesc mbox si nu au posibilitatea de a folosi altfel cheile (sau alt emu,deja am spus cam mult)
-linie sssp (sau alt protocol serial) pentru cei cu receptoare Optibox,banuiesc ca merge chiar si pe Alligator (astept teste de la cei care poate nu vor sa arunce mai intai banii pe un adaptor ethernet-serial)
-posibilitatea de a instala carduri locale,pentru cei care leaga receptoare pe serial si in acest fel nu trebuie sa fie doar clienti newcamd,cccam,gbox ci pot da linii newcamd
-un card local poate fi dat catre orice receptor,placa dvb,protocol serial,etc
-etc

PS: Ramane dezamagirea Echosmart.
PPS: Pacala eu cred ca acel adaptor ethernet-serial Echosmart e un rateu,nu pentru ca nu ar functiona ci pentru ca banuiesc ca si-au luat teapa cu el cat timp protocolul sssp pe Echo oricum nu mergea.Nu e de gasit la nici un magazin,a disparut ca si clona de Dream500 la care nu mergea readerul,cea denumita Echosmart500 sau ceva de genul asta.

Posted ianuarie 14, 2012 by 7uky22

3 responses to “FAUSTO

Subscribe to comments with RSS.

  1. DACA VREA CINEVA SA FOLOSEASCA FAUSTO SI NU SE DESCURCA SA MA CONTACTEZE PE MESS ID GIGI2GOOD VA AJUT CU CEA MAI MARE PLACERE

  2. cline gracias

Aci drace , aci.